Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení nižších volných mastných kyselin v pivu sorpční extrakcí na míchací tyčince

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000419" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000419 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of free medium-chain fatty acids in beer by stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Free medium-chain fatty acids in beer originate from raw materials, mainly from the fermentation activity of yeasts, and can influence beer taste, vitality of yeasts and also the foam stability of beer. This study presents the development of the method for the determination of free fatty medium-chain acids including caproic acid, caprylic acid, capric acid and lauric acid in beer or wort using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extractionof the extracted analytes and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determination of these compounds. The influences of different solvent back solutions, sampling time, solvent back extraction times anddifferent contents of ethanol were studied. The method had high repeatability (RSD <6.7%), good linearity (the correlation coefficients were higher than 0.9963 for quadratic curves over the concentration range 0.5 to 8.0 mg/l) and recover

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of free medium-chain fatty acids in beer by stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku anglicky

    Free medium-chain fatty acids in beer originate from raw materials, mainly from the fermentation activity of yeasts, and can influence beer taste, vitality of yeasts and also the foam stability of beer. This study presents the development of the method for the determination of free fatty medium-chain acids including caproic acid, caprylic acid, capric acid and lauric acid in beer or wort using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extractionof the extracted analytes and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determination of these compounds. The influences of different solvent back solutions, sampling time, solvent back extraction times anddifferent contents of ethanol were studied. The method had high repeatability (RSD <6.7%), good linearity (the correlation coefficients were higher than 0.9963 for quadratic curves over the concentration range 0.5 to 8.0 mg/l) and recover

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1196-1197

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2008-07-04

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    96-99

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus