Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of free fatty acids in beer: Comparison of solid-phase extraction, solid phase microextraction, and stir bar sorptive extraction

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000514" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000514 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of free fatty acids in beer: Comparison of solid-phase extraction, solid phase microextraction, and stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    SPE, SPME and SBSE followed by solvent back extraction have been used for the extraction of free fatty acids (caproic - linolenic acids) from beer. Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for the determination ofthese compounds. Medium-chain fatty acids (caproic-lauric acid) were determined as free acids, and long-chain fatty acids (myristic-linolenic acids) were determined as methyl esters after methylation by BF3-methanol 14%. Linearity, recovery, and repeatability of all methods have been determined and compared with the SPE method used as a reference. All three procedures provide similar working parameters characterized by high repeatability (2.3-16.3%) and good linearity (correlation coefficient ranging from 0.9919 to 0.9999). Results of beer analyses obtained by using these three methods were highly correlated.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of free fatty acids in beer: Comparison of solid-phase extraction, solid phase microextraction, and stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku anglicky

    SPE, SPME and SBSE followed by solvent back extraction have been used for the extraction of free fatty acids (caproic - linolenic acids) from beer. Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for the determination ofthese compounds. Medium-chain fatty acids (caproic-lauric acid) were determined as free acids, and long-chain fatty acids (myristic-linolenic acids) were determined as methyl esters after methylation by BF3-methanol 14%. Linearity, recovery, and repeatability of all methods have been determined and compared with the SPE method used as a reference. All three procedures provide similar working parameters characterized by high repeatability (2.3-16.3%) and good linearity (correlation coefficient ranging from 0.9919 to 0.9999). Results of beer analyses obtained by using these three methods were highly correlated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    23

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000272188300004

  • EID výsledku v databázi Scopus