Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Selected Beer Flavours: Comparison of a Stir Bar Sorptive Extraction and a Steam Distillation Procedure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000638" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000638 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.scientificsocieties.org/jib/papers/2011/G-2012-0206-1162.pdf" target="_blank" >http://www.scientificsocieties.org/jib/papers/2011/G-2012-0206-1162.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Selected Beer Flavours: Comparison of a Stir Bar Sorptive Extraction and a Steam Distillation Procedure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was focused on the comparison of two sample preparation procedures ? a stir bar sorptive extraction (SBSE) followed by solvent back extraction and a well-established distillation method followed by liquid/liquid extraction ? for thesimultaneous determination of some beer esters (isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethyl myristate, ethyl palmitate) and free fatty acids (caproic, caprylic, pelargonic, capric). Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for the determination of these compounds. Both procedures were characterized by good linearity (correlation coefficients were higher than 0.9987). The relative standard deviations were found to be 2.1?7.3% for SBSE and 10?14% for the distillation technique with recovery 81?107% and 70?89%, respectively. Results obtained by these two procedures were in good correlation.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Selected Beer Flavours: Comparison of a Stir Bar Sorptive Extraction and a Steam Distillation Procedure

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was focused on the comparison of two sample preparation procedures ? a stir bar sorptive extraction (SBSE) followed by solvent back extraction and a well-established distillation method followed by liquid/liquid extraction ? for thesimultaneous determination of some beer esters (isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethyl myristate, ethyl palmitate) and free fatty acids (caproic, caprylic, pelargonic, capric). Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for the determination of these compounds. Both procedures were characterized by good linearity (correlation coefficients were higher than 0.9987). The relative standard deviations were found to be 2.1?7.3% for SBSE and 10?14% for the distillation technique with recovery 81?107% and 70?89%, respectively. Results obtained by these two procedures were in good correlation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of The Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    117

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    617-621

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus