Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of selected esters in beer: Comparison of solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000565" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000565 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of selected esters in beer: Comparison of solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Esters represent one of the most important flavour groups in beer. The aim of this work is focused on the comparison of two optimized, simple, rapid and low cost methods ? solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction ? for the determination of some beer esters as isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethyl myristate, and ethyl palmitate. Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for thedetermination of these compounds. Linearity, recovery, and repeatability of these methods have been compared. Working parameters of both procedures were similar and characterized by high repeatability (2.1 ? 7.3%) and good linearity (correlation coefficient ranging from 0.9991 to 0.9999). Also results obtained by these two procedures were in good correlation. So, both techniques provide compatible alternatives.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of selected esters in beer: Comparison of solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction

  • Popis výsledku anglicky

    Esters represent one of the most important flavour groups in beer. The aim of this work is focused on the comparison of two optimized, simple, rapid and low cost methods ? solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction ? for the determination of some beer esters as isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethyl myristate, and ethyl palmitate. Subsequent gas chromatographic analyses with flame ionization detection were used for thedetermination of these compounds. Linearity, recovery, and repeatability of these methods have been compared. Working parameters of both procedures were similar and characterized by high repeatability (2.1 ? 7.3%) and good linearity (correlation coefficient ranging from 0.9991 to 0.9999). Also results obtained by these two procedures were in good correlation. So, both techniques provide compatible alternatives.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of The Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    116

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000278697200011

  • EID výsledku v databázi Scopus