Stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu pomocí extrakce na míchací tyčince a zpětné extrakce do rozpouštědla
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000397" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000397 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction
Popis výsledku v původním jazyce
The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.
Název v anglickém jazyce
Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction
Popis výsledku anglicky
The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of The Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
113
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
154-158
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—