Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu pomocí extrakce na míchací tyčince a zpětné extrakce do rozpouštědla

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000397" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000397 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction

  • Popis výsledku anglicky

    The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of The Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    113

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    154-158

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus