Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000810" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000810 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/4" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Important products of hop aging are the C4 and C5 isomers of short chain fatty acids; namely 2-methyl propionic acid (isobutyric acid), 2-methyl butyric acid and 3-methyl butyric acid (isovaleric acid). These acids are sensory active and moreover, afterthe esterification during beer production they can provide further sensory active compounds contributing to a stale aftertaste. In the framework of this study a sufficiently sensitive and selective method for the determination of these substances in beerwas developed. This method is based on the isolation of the short chain fatty acids and their isomers by means of solid phase extraction (SPE) and followed by quantification using gas chromatography?mass spectrometry (GC-MS). The use of mass spectrometry for the detection eliminated the problem of the difficult chromatographic separation and quantification of these compounds. When compared with the usual detection using a flame ionisation detector (FID) the results of the quantitative d

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer

  • Popis výsledku anglicky

    Important products of hop aging are the C4 and C5 isomers of short chain fatty acids; namely 2-methyl propionic acid (isobutyric acid), 2-methyl butyric acid and 3-methyl butyric acid (isovaleric acid). These acids are sensory active and moreover, afterthe esterification during beer production they can provide further sensory active compounds contributing to a stale aftertaste. In the framework of this study a sufficiently sensitive and selective method for the determination of these substances in beerwas developed. This method is based on the isolation of the short chain fatty acids and their isomers by means of solid phase extraction (SPE) and followed by quantification using gas chromatography?mass spectrometry (GC-MS). The use of mass spectrometry for the detection eliminated the problem of the difficult chromatographic separation and quantification of these compounds. When compared with the usual detection using a flame ionisation detector (FID) the results of the quantitative d

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    86-90

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus