The effect of technological characters of barley grain on malt quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000817" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000817 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of technological characters of barley grain on malt quality
Popis výsledku v původním jazyce
The study evaluated 572 samples of barley grain from harvest years 2010, 2011 and 2012. Six technological parameters of barley were determined: volume weight, thousand grain weight, sensitivity to water, germination capacity and content of nitrogenous substances in barley. The micromalting test was conducted and 13 technological parameters were assessed in the produced malt: water contents after the first and second steeping, malt yield, extract, relative extract at 45 °C, wort color, diastatic power, friability, beta-glucan content in wort, content of nitrogenous substances in malt, soluble nitrogenous substances, Kolbach index and apparent final attenuation. The correlation coefficients were determined between the studied barley and malt parameters.The highest extent of the correlation was found between the content of nitrogenous substances in barley and extract (-0.72), friability (-0.37), apparent final attenuation (-0.35) and also between starch content and extract (0.66), Kolbac
Název v anglickém jazyce
The effect of technological characters of barley grain on malt quality
Popis výsledku anglicky
The study evaluated 572 samples of barley grain from harvest years 2010, 2011 and 2012. Six technological parameters of barley were determined: volume weight, thousand grain weight, sensitivity to water, germination capacity and content of nitrogenous substances in barley. The micromalting test was conducted and 13 technological parameters were assessed in the produced malt: water contents after the first and second steeping, malt yield, extract, relative extract at 45 °C, wort color, diastatic power, friability, beta-glucan content in wort, content of nitrogenous substances in malt, soluble nitrogenous substances, Kolbach index and apparent final attenuation. The correlation coefficients were determined between the studied barley and malt parameters.The highest extent of the correlation was found between the content of nitrogenous substances in barley and extract (-0.72), friability (-0.37), apparent final attenuation (-0.35) and also between starch content and extract (0.66), Kolbac
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
10-11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
284-287
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—