Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of technological characters of barley grain on malt quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000817" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000817 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/10-11</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of technological characters of barley grain on malt quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study evaluated 572 samples of barley grain from harvest years 2010, 2011 and 2012. Six technological parameters of barley were determined: volume weight, thousand grain weight, sensitivity to water, germination capacity and content of nitrogenous substances in barley. The micromalting test was conducted and 13 technological parameters were assessed in the produced malt: water contents after the first and second steeping, malt yield, extract, relative extract at 45 °C, wort color, diastatic power, friability, beta-glucan content in wort, content of nitrogenous substances in malt, soluble nitrogenous substances, Kolbach index and apparent final attenuation. The correlation coefficients were determined between the studied barley and malt parameters.The highest extent of the correlation was found between the content of nitrogenous substances in barley and extract (-0.72), friability (-0.37), apparent final attenuation (-0.35) and also between starch content and extract (0.66), Kolbac

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of technological characters of barley grain on malt quality

  • Popis výsledku anglicky

    The study evaluated 572 samples of barley grain from harvest years 2010, 2011 and 2012. Six technological parameters of barley were determined: volume weight, thousand grain weight, sensitivity to water, germination capacity and content of nitrogenous substances in barley. The micromalting test was conducted and 13 technological parameters were assessed in the produced malt: water contents after the first and second steeping, malt yield, extract, relative extract at 45 °C, wort color, diastatic power, friability, beta-glucan content in wort, content of nitrogenous substances in malt, soluble nitrogenous substances, Kolbach index and apparent final attenuation. The correlation coefficients were determined between the studied barley and malt parameters.The highest extent of the correlation was found between the content of nitrogenous substances in barley and extract (-0.72), friability (-0.37), apparent final attenuation (-0.35) and also between starch content and extract (0.66), Kolbac

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10-11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    284-287

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus