Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stability of hop beta acids and their decomposition products during natural ageing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000824" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000824 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/13:#0000506

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.actahort.org/members/showpdf?booknrarnr=1010_26" target="_blank" >http://www.actahort.org/members/showpdf?booknrarnr=1010_26</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Stability of hop beta acids and their decomposition products during natural ageing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Instability and tendency to oxidation depending to conditions is a dominant property of hop beta acids. Mentioned property has an impact both on hop storage and beer brewing process. Approximately half amount decomposes at room temperature under open airconditions in the course of one month. After 6 months the rate of degradation is more than 90%. Dynamics of decomposition is much slower in leaf hops, primarily during first 6 months of storage. Beers hopped by partially oxidized beta acids showed perceptible sensorial bitterness. Bitterness was pleasant and not clinging. Changes of beta acids in the course of ageing explain that bittering potential of old hops does not declines proportionally to alpha acid loss. A large share of degradation products are formed by cyclization of prenyl side chains of beta acids as arises from mass spectra analysis (tricyclolupulones and hydroxytricyclolupulones). Comparison of decomposition products mass spectra emerging during natural ageing and labor

  • Název v anglickém jazyce

    Stability of hop beta acids and their decomposition products during natural ageing

  • Popis výsledku anglicky

    Instability and tendency to oxidation depending to conditions is a dominant property of hop beta acids. Mentioned property has an impact both on hop storage and beer brewing process. Approximately half amount decomposes at room temperature under open airconditions in the course of one month. After 6 months the rate of degradation is more than 90%. Dynamics of decomposition is much slower in leaf hops, primarily during first 6 months of storage. Beers hopped by partially oxidized beta acids showed perceptible sensorial bitterness. Bitterness was pleasant and not clinging. Changes of beta acids in the course of ageing explain that bittering potential of old hops does not declines proportionally to alpha acid loss. A large share of degradation products are formed by cyclization of prenyl side chains of beta acids as arises from mass spectra analysis (tricyclolupulones and hydroxytricyclolupulones). Comparison of decomposition products mass spectra emerging during natural ageing and labor

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of theThird International Humulus Symposium, Acta Horticulturae No. 1010

  • ISBN

    978-90-6605-696-1

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    221-230

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Belgium

  • Místo konání akce

    Žatec,ČR

  • Datum konání akce

    1. 1. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku