Hop beta acids: Properties, significance and utilization
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000927" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000927 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/14:#0000957
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2014/4/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Hop beta acids: Properties, significance and utilization
Popis výsledku v původním jazyce
Hop beta acids, the vital components of hop resins, are important on three levels ? brewer, antimicrobial, and physiological. In the brewing industry, low solubility in aqueous solutions and the ability to oxidation into more soluble products is the defining characteristic of beta acids. Oxidation occurs in the course of processing and storage of hops and to a small extent also during beer production. Beers hopped by preoxidized beta acids have strong sensory bitterness. The bittering yield of oxidationproducts of hop beta acids is approximately 35?40% of the iso-alpha acids? bitterness intensity. A wide range of evidence of the biological and pharmacological effects of hop bitter acids, especially the effects of beta acids has been collected. Hop acids are potential sources of treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory and metabolic disorders. In addition, the antimicrobial effects of beta acids against di
Název v anglickém jazyce
Hop beta acids: Properties, significance and utilization
Popis výsledku anglicky
Hop beta acids, the vital components of hop resins, are important on three levels ? brewer, antimicrobial, and physiological. In the brewing industry, low solubility in aqueous solutions and the ability to oxidation into more soluble products is the defining characteristic of beta acids. Oxidation occurs in the course of processing and storage of hops and to a small extent also during beer production. Beers hopped by preoxidized beta acids have strong sensory bitterness. The bittering yield of oxidationproducts of hop beta acids is approximately 35?40% of the iso-alpha acids? bitterness intensity. A wide range of evidence of the biological and pharmacological effects of hop bitter acids, especially the effects of beta acids has been collected. Hop acids are potential sources of treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory and metabolic disorders. In addition, the antimicrobial effects of beta acids against di
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný Průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
96-105
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—