Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hop beta acids: Properties, significance and utilization

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000927" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000927 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/14:#0000957

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2014/4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hop beta acids: Properties, significance and utilization

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hop beta acids, the vital components of hop resins, are important on three levels ? brewer, antimicrobial, and physiological. In the brewing industry, low solubility in aqueous solutions and the ability to oxidation into more soluble products is the defining characteristic of beta acids. Oxidation occurs in the course of processing and storage of hops and to a small extent also during beer production. Beers hopped by preoxidized beta acids have strong sensory bitterness. The bittering yield of oxidationproducts of hop beta acids is approximately 35?40% of the iso-alpha acids? bitterness intensity. A wide range of evidence of the biological and pharmacological effects of hop bitter acids, especially the effects of beta acids has been collected. Hop acids are potential sources of treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory and metabolic disorders. In addition, the antimicrobial effects of beta acids against di

  • Název v anglickém jazyce

    Hop beta acids: Properties, significance and utilization

  • Popis výsledku anglicky

    Hop beta acids, the vital components of hop resins, are important on three levels ? brewer, antimicrobial, and physiological. In the brewing industry, low solubility in aqueous solutions and the ability to oxidation into more soluble products is the defining characteristic of beta acids. Oxidation occurs in the course of processing and storage of hops and to a small extent also during beer production. Beers hopped by preoxidized beta acids have strong sensory bitterness. The bittering yield of oxidationproducts of hop beta acids is approximately 35?40% of the iso-alpha acids? bitterness intensity. A wide range of evidence of the biological and pharmacological effects of hop bitter acids, especially the effects of beta acids has been collected. Hop acids are potential sources of treatment or prevention of many diseases, including cancer, diabetes, osteoporosis, cardiovascular diseases, inflammatory and metabolic disorders. In addition, the antimicrobial effects of beta acids against di

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B227" target="_blank" >QI91B227: Význam beta-kyselin chmele pro české pivo</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný Průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    96-105

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus