Metodika výběru kmene kvasinek pro fermentaci vysokoobsažných mladin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000837" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000837 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metodika výběru kmene kvasinek pro fermentaci vysokoobsažných mladin
Popis výsledku v původním jazyce
Předmětem metodiky je zavedení levného a jednoduchého způsobu výběru kmenů kvasinek vhodných pro zkvašování vysokoobsažných mladin. Předložená metodika umožňuje levný a snadný screening velkého počtu produkčních kmenů kvasinek.
Název v anglickém jazyce
Methodology for selection of yeast strains suitable for fermentation of high gravity worts
Popis výsledku anglicky
The invention relates to a methodology for low-cost and simple selection of yeast strains suitable for fermentation of high gravity worts. The methodology enables low-cost and simple screening of large set of yeast strains.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
M001/2013
Číslo předpisu
4/2013
Technické parametry
Uživatelem výsledku je společnost Pivovary Lobkowicz, a.s., se sídlem Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4, Nusle, zastoupená JUDr. Ing. Zdeňkem Radilem. Datum podpisu smlouvy 5.2.2013.
Ekonomické parametry
Náklady na zavedení postupů popsaných v metodice nepřekračují 1 tisíc Kč při testování souboru 10 kmenů. Při čtvrtprovozním testování bez předchozího výběru popsaným způsobem by celkové náklady dosáhly přibližně 97.000 Kč bez DPH. Při zavedení uvedenýchpostupů na testování kmenů kvasinek může uživatel metodiky ušetřit přibližně 77.000 Kč, pokud by ze souboru 10 testovaných kmenů byly např. pouze dva schopné fermentovat vysokoobsažné mladiny.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Těšnov 17, Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů