Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F12%3A00377897" target="_blank" >RIV/61388971:_____/12:00377897 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/12:#0000740
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Metodika stanovení vlivu osmotického stresu na fyziologický stav pivovarských kvasinek a průběh hlavního kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika je určena pro laboratorní stanovení odpovědi provozních kmenů pivovarských kvasinek na osmotický stres při používání technologie HGB (high gravity brewing). Metodika je určena pro pivovarské laboratoře s dobrým instrumentálním zázemím, jejichž náplní je charakterizace provozních kmenů pivovarských kvasinek a posouzení jejich použitelnosti pro nové technologie. Aplikace metodiky rozšíří spektrum metod používaných k popisu produkčních kmenů kvasinek
Název v anglickém jazyce
A method for determining the effect of osmotic stress on the physiological state of brewer´s yeast and the course of main fermentation
Popis výsledku anglicky
The methodology concerns a laboratory assay of the response of production strains of brewer´s yeast to high osmotic pressure common for the HGB (high gravity brewing) process. It is intended for brewery laboratories with good instrumental background, which are engaged in characterizing producrion strains and evaluating their suitability for use in new technologies. Application of the methodology extends the spectrum of methods used for the description of production yeast strains
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
1M0570/MBU/1/2012
Číslo předpisu
MZe ČR 1/2012
Technické parametry
Optimalizace HGB procesu
Ekonomické parametry
Zlepšení vlastností produkčních kmenů pivovarských kvasinek
Označení certifikačního orgánu
Mze, Úsek potravinářských výrob ? Úřad pro potraviny, odbor bezpečnosti potravin, Těšnov 17, 11705 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů