Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000744" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000744 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The new processes for beer production place bring higher demands on the raw materials and production strain brewery yeast. High gravity hopped wort for HGB technology beer production is not optimal environment for brewery yeasts. Higher osmotic pressureand ethanol are limiting factors for prosperous process of primary fermentation. One of the sources of production brewery yeasts is the collection RIBM. By the sampled strains (9,14,98,111,112,133) were tested their ability attenuate hopped wort about original gravity 16 and 20 % w/w in conditions of laboratory fermentation tests. Based on the results, the strains 9, 111 and 112 could enlarge the offering of brewer?s yeast production strains with strains tolerant to osmotic pressure and ethanol, suitable/optimal for the HGB technogy.

  • Název v anglickém jazyce

    Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology

  • Popis výsledku anglicky

    The new processes for beer production place bring higher demands on the raw materials and production strain brewery yeast. High gravity hopped wort for HGB technology beer production is not optimal environment for brewery yeasts. Higher osmotic pressureand ethanol are limiting factors for prosperous process of primary fermentation. One of the sources of production brewery yeasts is the collection RIBM. By the sampled strains (9,14,98,111,112,133) were tested their ability attenuate hopped wort about original gravity 16 and 20 % w/w in conditions of laboratory fermentation tests. Based on the results, the strains 9, 111 and 112 could enlarge the offering of brewer?s yeast production strains with strains tolerant to osmotic pressure and ethanol, suitable/optimal for the HGB technogy.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    285-289

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus