Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000744" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000744 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/7-8/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology
Popis výsledku v původním jazyce
The new processes for beer production place bring higher demands on the raw materials and production strain brewery yeast. High gravity hopped wort for HGB technology beer production is not optimal environment for brewery yeasts. Higher osmotic pressureand ethanol are limiting factors for prosperous process of primary fermentation. One of the sources of production brewery yeasts is the collection RIBM. By the sampled strains (9,14,98,111,112,133) were tested their ability attenuate hopped wort about original gravity 16 and 20 % w/w in conditions of laboratory fermentation tests. Based on the results, the strains 9, 111 and 112 could enlarge the offering of brewer?s yeast production strains with strains tolerant to osmotic pressure and ethanol, suitable/optimal for the HGB technogy.
Název v anglickém jazyce
Possible Use of Collection VUPS Yeasts for the HGB Technology
Popis výsledku anglicky
The new processes for beer production place bring higher demands on the raw materials and production strain brewery yeast. High gravity hopped wort for HGB technology beer production is not optimal environment for brewery yeasts. Higher osmotic pressureand ethanol are limiting factors for prosperous process of primary fermentation. One of the sources of production brewery yeasts is the collection RIBM. By the sampled strains (9,14,98,111,112,133) were tested their ability attenuate hopped wort about original gravity 16 and 20 % w/w in conditions of laboratory fermentation tests. Based on the results, the strains 9, 111 and 112 could enlarge the offering of brewer?s yeast production strains with strains tolerant to osmotic pressure and ethanol, suitable/optimal for the HGB technogy.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
285-289
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—