Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Screening for new brewing yeasts in the non- Saccharomyces sector with Torulaspora delbrueckii as model

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F16%3A00089642" target="_blank" >RIV/00216224:14310/16:00089642 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/yea.3146" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/yea.3146</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/yea.3146" target="_blank" >10.1002/yea.3146</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Screening for new brewing yeasts in the non- Saccharomyces sector with Torulaspora delbrueckii as model

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study describes a screening system for future brewing yeasts focusing on non- Saccharomyces yeasts. The aim was to find new yeast strains that can ferment beer wort into a respectable beer. Ten Torulaspora delbrueckii strains were put through the screening system, which included sugar utilization tests, hop resistance tests, ethanol resistance tests, polymerase chain reaction fingerprinting, propagation tests, amino acid catabolism and anabolism, phenolic off-flavour tests and trial fermentations. Trial fermentations were analysed for extract reduction, pH drop, yeast concentration in bulk fluid and fermentation by-products. All investigated strains were able to partly ferment wort sugars and showed high tolerance to hop compounds and ethanol. One of the investigated yeast strains fermented all the wort sugars and produced a respectable fruity flavour and a beer of average ethanol content with a high volatile flavour compound concentration.

  • Název v anglickém jazyce

    Screening for new brewing yeasts in the non- Saccharomyces sector with Torulaspora delbrueckii as model

  • Popis výsledku anglicky

    This study describes a screening system for future brewing yeasts focusing on non- Saccharomyces yeasts. The aim was to find new yeast strains that can ferment beer wort into a respectable beer. Ten Torulaspora delbrueckii strains were put through the screening system, which included sugar utilization tests, hop resistance tests, ethanol resistance tests, polymerase chain reaction fingerprinting, propagation tests, amino acid catabolism and anabolism, phenolic off-flavour tests and trial fermentations. Trial fermentations were analysed for extract reduction, pH drop, yeast concentration in bulk fluid and fermentation by-products. All investigated strains were able to partly ferment wort sugars and showed high tolerance to hop compounds and ethanol. One of the investigated yeast strains fermented all the wort sugars and produced a respectable fruity flavour and a beer of average ethanol content with a high volatile flavour compound concentration.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Yeast

  • ISSN

    0749-503X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    129-144

  • Kód UT WoS článku

    000373797900002

  • EID výsledku v databázi Scopus