Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000743" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000743 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/2/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/2/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The collection of brewery yeasts of the RIBM contains more than 130 different production strains but only a few strains are frequently used. A better evaluation of their biochemical and technological properties can contribute to the expansion of the choice of suitable strains. One recently studied property is the suitability of production strains for fermenting hopped worts used in HGB technology. Not every production brewery yeast strain can be used for fermentation of hopped worts used in HGB technology because high gravity worts are not ideal enviroments for the growth of brewery yeasts. The high osmotic pressure, the viscosity, the rising ethanol concentration during fermentation and CO2 are limiting factors for the use of a particular strain. Thecurrent approaches for evaluating production strains are very expensive and time consuming. Therefore, a simple method enabling a fast and cheap evaluation of the yeasts ability to grow in higher density worts and their tolerance to ethan

  • Název v anglickém jazyce

    The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology

  • Popis výsledku anglicky

    The collection of brewery yeasts of the RIBM contains more than 130 different production strains but only a few strains are frequently used. A better evaluation of their biochemical and technological properties can contribute to the expansion of the choice of suitable strains. One recently studied property is the suitability of production strains for fermenting hopped worts used in HGB technology. Not every production brewery yeast strain can be used for fermentation of hopped worts used in HGB technology because high gravity worts are not ideal enviroments for the growth of brewery yeasts. The high osmotic pressure, the viscosity, the rising ethanol concentration during fermentation and CO2 are limiting factors for the use of a particular strain. Thecurrent approaches for evaluating production strains are very expensive and time consuming. Therefore, a simple method enabling a fast and cheap evaluation of the yeasts ability to grow in higher density worts and their tolerance to ethan

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    26-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus