The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000743" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000743 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/2/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2011/2/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology
Popis výsledku v původním jazyce
The collection of brewery yeasts of the RIBM contains more than 130 different production strains but only a few strains are frequently used. A better evaluation of their biochemical and technological properties can contribute to the expansion of the choice of suitable strains. One recently studied property is the suitability of production strains for fermenting hopped worts used in HGB technology. Not every production brewery yeast strain can be used for fermentation of hopped worts used in HGB technology because high gravity worts are not ideal enviroments for the growth of brewery yeasts. The high osmotic pressure, the viscosity, the rising ethanol concentration during fermentation and CO2 are limiting factors for the use of a particular strain. Thecurrent approaches for evaluating production strains are very expensive and time consuming. Therefore, a simple method enabling a fast and cheap evaluation of the yeasts ability to grow in higher density worts and their tolerance to ethan
Název v anglickém jazyce
The Evaluation of Production Yeast Strains from the Collection of the RIBM for HGB Technology
Popis výsledku anglicky
The collection of brewery yeasts of the RIBM contains more than 130 different production strains but only a few strains are frequently used. A better evaluation of their biochemical and technological properties can contribute to the expansion of the choice of suitable strains. One recently studied property is the suitability of production strains for fermenting hopped worts used in HGB technology. Not every production brewery yeast strain can be used for fermentation of hopped worts used in HGB technology because high gravity worts are not ideal enviroments for the growth of brewery yeasts. The high osmotic pressure, the viscosity, the rising ethanol concentration during fermentation and CO2 are limiting factors for the use of a particular strain. Thecurrent approaches for evaluating production strains are very expensive and time consuming. Therefore, a simple method enabling a fast and cheap evaluation of the yeasts ability to grow in higher density worts and their tolerance to ethan
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
26-30
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—