Changes in phosphorus content in barley grain and malt
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000958" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000958 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/11-12/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in phosphorus content in barley grain and malt
Popis výsledku v původním jazyce
During malting, production of enzymes is activated in barley grain; these enzymes degrade storage substances that are subsequently used in germination. During kilning, malt phosphatases release inorganic phosphases from phytates to wort, phosphases contribute to maintaining the optimum pH for most of the malt enzymes. During fermentation, phosphates in wort are required by brewery yeasts for their metabolism. Phosphorus content in barley grain and malt produced was studied in two barley varieties from five localities. During malting decline to 3 % of the total phosphorus content in grain was detected. The decline was caused mainly by passing storage phytin degradation products to germs of rootlets and leaves that are removed from final malts at degerming.
Název v anglickém jazyce
Changes in phosphorus content in barley grain and malt
Popis výsledku anglicky
During malting, production of enzymes is activated in barley grain; these enzymes degrade storage substances that are subsequently used in germination. During kilning, malt phosphatases release inorganic phosphases from phytates to wort, phosphases contribute to maintaining the optimum pH for most of the malt enzymes. During fermentation, phosphates in wort are required by brewery yeasts for their metabolism. Phosphorus content in barley grain and malt produced was studied in two barley varieties from five localities. During malting decline to 3 % of the total phosphorus content in grain was detected. The decline was caused mainly by passing storage phytin degradation products to germs of rootlets and leaves that are removed from final malts at degerming.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
11-12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
282-284
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—