Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000960" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000960 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/2/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/2/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011
Popis výsledku v původním jazyce
In 2008?2011 a total set of nine malting barley varieties (Aksamit, Aktiv, Blaník, Bojos, Kangoo, Radegast, Sebastian, Tolar, and Xanadu) was assessed. Three weeks after achieving full maturity, the value of germination energy moved around the average level of 88.6 % during testing. The tested varieties exhibited considerable differences, this trait varied in the range of 42?100%. The highest average values of germination energy three weeks after achieving full maturity were detected in the varieties Aktiv, Kangoo, Sebastian, and Xanadu, differing thus statistically significantly from all other varieties in the set. The value of parameters describing intensity of germination, i.e. germination rate and index, gradually increased and 12 weeks after achieving full maturity it was at the level of 78.6%, the value of the germination index was 6.8. The effect of the variety on germination rate gradually decreased and, conversely, the effect of the year grew. Germination index showed a simila
Název v anglickém jazyce
Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011
Popis výsledku anglicky
In 2008?2011 a total set of nine malting barley varieties (Aksamit, Aktiv, Blaník, Bojos, Kangoo, Radegast, Sebastian, Tolar, and Xanadu) was assessed. Three weeks after achieving full maturity, the value of germination energy moved around the average level of 88.6 % during testing. The tested varieties exhibited considerable differences, this trait varied in the range of 42?100%. The highest average values of germination energy three weeks after achieving full maturity were detected in the varieties Aktiv, Kangoo, Sebastian, and Xanadu, differing thus statistically significantly from all other varieties in the set. The value of parameters describing intensity of germination, i.e. germination rate and index, gradually increased and 12 weeks after achieving full maturity it was at the level of 78.6%, the value of the germination index was 6.8. The effect of the variety on germination rate gradually decreased and, conversely, the effect of the year grew. Germination index showed a simila
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
31-37
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—