Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000960" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000960 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/2/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/2/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2008?2011 a total set of nine malting barley varieties (Aksamit, Aktiv, Blaník, Bojos, Kangoo, Radegast, Sebastian, Tolar, and Xanadu) was assessed. Three weeks after achieving full maturity, the value of germination energy moved around the average level of 88.6 % during testing. The tested varieties exhibited considerable differences, this trait varied in the range of 42?100%. The highest average values of germination energy three weeks after achieving full maturity were detected in the varieties Aktiv, Kangoo, Sebastian, and Xanadu, differing thus statistically significantly from all other varieties in the set. The value of parameters describing intensity of germination, i.e. germination rate and index, gradually increased and 12 weeks after achieving full maturity it was at the level of 78.6%, the value of the germination index was 6.8. The effect of the variety on germination rate gradually decreased and, conversely, the effect of the year grew. Germination index showed a simila

  • Název v anglickém jazyce

    Post harvest maturation of the selected spring barley varieties in 2008?2011

  • Popis výsledku anglicky

    In 2008?2011 a total set of nine malting barley varieties (Aksamit, Aktiv, Blaník, Bojos, Kangoo, Radegast, Sebastian, Tolar, and Xanadu) was assessed. Three weeks after achieving full maturity, the value of germination energy moved around the average level of 88.6 % during testing. The tested varieties exhibited considerable differences, this trait varied in the range of 42?100%. The highest average values of germination energy three weeks after achieving full maturity were detected in the varieties Aktiv, Kangoo, Sebastian, and Xanadu, differing thus statistically significantly from all other varieties in the set. The value of parameters describing intensity of germination, i.e. germination rate and index, gradually increased and 12 weeks after achieving full maturity it was at the level of 78.6%, the value of the germination index was 6.8. The effect of the variety on germination rate gradually decreased and, conversely, the effect of the year grew. Germination index showed a simila

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    31-37

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus