Možnosti využití homogenátu zeleného chmele pro výrobu piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001048 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html" target="_blank" >http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití homogenátu zeleného chmele pro výrobu piva
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na odborné konferenci. Homogenát zelených, nesušených chmelových hlávek ošetřený vysokým tlakem má v porovnání se sušeným chmelem vyšší obsah termolabilních složek. Pivovarská aplikace homogenátu byla testována v pilotních pokusech. Piva chmelená homogenátem mají vyšší obsah např. prenylflavonoidů a jiné složení silic.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2.
Název v anglickém jazyce
Utilization possibilities of green hops homogenate for beer production
Popis výsledku anglicky
Lecture at the conference. Homogenate of green, non-dried hop cones, treated by high pressure have, in comparison with dried hops, higher content of termolabile compounds. In pilot experiments brewing application of homogenate was tested. Beers hopped bythe homogenate have a higher content eg. prenylflavonoids and different composition of essential oils.Conference Technology and Evaluation of Beverage Industry Products, Pilsen, June 19 - 20, 2014, conference proceedings ISBN 978-80-7080-896-2.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů