Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti využití homogenátu zeleného chmele pro výrobu piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001048 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html" target="_blank" >http://old.vscht.cz/kch/konfnapoje.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti využití homogenátu zeleného chmele pro výrobu piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na odborné konferenci. Homogenát zelených, nesušených chmelových hlávek ošetřený vysokým tlakem má v porovnání se sušeným chmelem vyšší obsah termolabilních složek. Pivovarská aplikace homogenátu byla testována v pilotních pokusech. Piva chmelená homogenátem mají vyšší obsah např. prenylflavonoidů a jiné složení silic.Konference Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu, Plzeň, 19.6.- 20.6. 2014, sborník z konference ISBN 978-80-7080-896-2.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilization possibilities of green hops homogenate for beer production

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture at the conference. Homogenate of green, non-dried hop cones, treated by high pressure have, in comparison with dried hops, higher content of termolabile compounds. In pilot experiments brewing application of homogenate was tested. Beers hopped bythe homogenate have a higher content eg. prenylflavonoids and different composition of essential oils.Conference Technology and Evaluation of Beverage Industry Products, Pilsen, June 19 - 20, 2014, conference proceedings ISBN 978-80-7080-896-2.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů