Quality of malting barley from harvest 2013 in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001099" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001099 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/3/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/3/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of malting barley from harvest 2013 in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
Quality of malting barley from harvest 2013 in the Czech Republic was evaluated. The quality parameters of barley samples were determined, malting was conducted in the laboratory micromalting plant and malt quality parameters were assessed. The weather during harvest of barley was favorable and grain was without physiological and biological damage. The barley samples had good protein content and average starch content. Malt had favorable quality parameters with zero gushing potential and extract content in malt was favorable even at average starch content of barley grain. Lower values of wort color were detected and the problem of the year was a high β-glucan content of some lots of malt, namely from Moravia.
Název v anglickém jazyce
Quality of malting barley from harvest 2013 in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Quality of malting barley from harvest 2013 in the Czech Republic was evaluated. The quality parameters of barley samples were determined, malting was conducted in the laboratory micromalting plant and malt quality parameters were assessed. The weather during harvest of barley was favorable and grain was without physiological and biological damage. The barley samples had good protein content and average starch content. Malt had favorable quality parameters with zero gushing potential and extract content in malt was favorable even at average starch content of barley grain. Lower values of wort color were detected and the problem of the year was a high β-glucan content of some lots of malt, namely from Moravia.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
69-74
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—