Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The occurrence of “emerging“ mycotoxins in brewing raw materials

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001103" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001103 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The occurrence of “emerging“ mycotoxins in brewing raw materials

  • Popis výsledku v původním jazyce

    “Emerging“ mycotoxins are newly appearing mycotoxins, the existence of which was previously unknown. Fusaproliferin, beauvericin, enniatins, and moniliformin are metabolites of the most frequent fungi of Fusarium spp. Only limited data on these toxins exist, however, namely enniatins were detected in cereals at relatively high concentrations. Currently, research and monitoring of these mycotoxins in various raw materials and derived products have been conducted. This study summarizes the latest knowledge about the occurrence of “emerging“ mycotoxins in brewing materials and their transmission to beer.

  • Název v anglickém jazyce

    The occurrence of “emerging“ mycotoxins in brewing raw materials

  • Popis výsledku anglicky

    “Emerging“ mycotoxins are newly appearing mycotoxins, the existence of which was previously unknown. Fusaproliferin, beauvericin, enniatins, and moniliformin are metabolites of the most frequent fungi of Fusarium spp. Only limited data on these toxins exist, however, namely enniatins were detected in cereals at relatively high concentrations. Currently, research and monitoring of these mycotoxins in various raw materials and derived products have been conducted. This study summarizes the latest knowledge about the occurrence of “emerging“ mycotoxins in brewing materials and their transmission to beer.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    114-119

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus