Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001114" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001114 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00064190:_____/15:#0001128 RIV/00027022:_____/15:#0000045

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/158060.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/158060.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/261/2014-CJFS" target="_blank" >10.17221/261/2014-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The goal of this work was to provide evidence for the inhibitory effects of fresh hops on the growth of Helicobacter pylori. Fresh hops were homogenised after harvest and the homogenate was treated using pascalisation (treatment with high pressure). This homogenate was used for testing the growth inhibitory effects on strains of H. pylori, a patho-genic microorganism, isolated from patients suffering from gastritis or gastric ulcers.The tests demonstrated reliable inhibitory effects and open the possibility of hops being used as a supplement to the treatment of H. pylori infections.

  • Název v anglickém jazyce

    Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of this work was to provide evidence for the inhibitory effects of fresh hops on the growth of Helicobacter pylori. Fresh hops were homogenised after harvest and the homogenate was treated using pascalisation (treatment with high pressure). This homogenate was used for testing the growth inhibitory effects on strains of H. pylori, a patho-genic microorganism, isolated from patients suffering from gastritis or gastric ulcers.The tests demonstrated reliable inhibitory effects and open the possibility of hops being used as a supplement to the treatment of H. pylori infections.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FP - Ostatní lékařské obory

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    302-307

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus