Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001114" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001114 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00064190:_____/15:#0001128 RIV/00027022:_____/15:#0000045
Výsledek na webu
<a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/158060.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/158060.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/261/2014-CJFS" target="_blank" >10.17221/261/2014-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains
Popis výsledku v původním jazyce
The goal of this work was to provide evidence for the inhibitory effects of fresh hops on the growth of Helicobacter pylori. Fresh hops were homogenised after harvest and the homogenate was treated using pascalisation (treatment with high pressure). This homogenate was used for testing the growth inhibitory effects on strains of H. pylori, a patho-genic microorganism, isolated from patients suffering from gastritis or gastric ulcers.The tests demonstrated reliable inhibitory effects and open the possibility of hops being used as a supplement to the treatment of H. pylori infections.
Název v anglickém jazyce
Inhibitory effects of fresh hops on Helicobacter pylori strains
Popis výsledku anglicky
The goal of this work was to provide evidence for the inhibitory effects of fresh hops on the growth of Helicobacter pylori. Fresh hops were homogenised after harvest and the homogenate was treated using pascalisation (treatment with high pressure). This homogenate was used for testing the growth inhibitory effects on strains of H. pylori, a patho-genic microorganism, isolated from patients suffering from gastritis or gastric ulcers.The tests demonstrated reliable inhibitory effects and open the possibility of hops being used as a supplement to the treatment of H. pylori infections.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FP - Ostatní lékařské obory
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
302-307
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—