Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnická kvalita ječmene od A do Z

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001142" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001142 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnická kvalita ječmene od A do Z

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sladování je komerční využití fyziologického procesu klíčení. Cílem sladování je regulace růstu embrya a tím omezení ztrát zkvasitelných cukrů za současné podpory tvorby především hydrolytických enzymů. Paradox mezi maximalizací rozluštění (modifikací) endospermu a omezení ztrát je technologickým problémem. V průběhu sladování dochází ke zkypření tvrdého endospermu obilky pomocí hydrolytických enzymů, což usnadní štěpení rezervních látek v průběhu rmutování. Znaky kvality popisují cytolytické, proteolytické a amylolytické rozluštění. Další znaky popisují senzorické vlastnosti sladiny (např. zákal sladiny, barvu sladiny). Přednáška, Sladařský polní den, Vraný, okr. Kladno, 18. 6. 2015.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting quality of barley from A to Z

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of malting is regulation of the embryo growth and thus limitation of losses of fermentable sugars with the simultaneous support of formation of mainly hydrolytic enzymes. Paradox between maximizing modifications of the endosperm and limitation of losses is a technological problem. During malting, hard endosperm of a caryopsis is loosened using hydrolytic enzymes which facilitates degradation of storage substances during mashing. Quality parameters describe cytolytic, proteolytic and amylolytic modification. Other parameters describe sensory properties of sweet wort (for example sweet wort haze, sweet wort color). Lecture, Malting field day, Vraný, district of Kladno, 18/06/2015

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů