Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001172" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001172 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Paskalizovaný homogenát zeleného chmele jako alternativní způsob posklizňového zpracování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Odborný článek. Tříleté testy tlakovaných homogenátů zeleného jasně ukázaly rozdíly ve složení homogenátů a sušeného chmele. Skladovatelnost homogenátů balených v bariérovém obalu je srovnatelná se sušeným chmelem. Homogenát obsahuje podstatně vyšší množství oxidovatelných a termolabilních látek, beta-kyselin, chmelových silic, celkových polyfenolů a xanthohumolu. Aplikace homogenátu v pozdních fázích chmelení přináší zvýšení obsahu prenylflavonoidů v pivu. Slibná může být aplikace při studeném chmelení. Homogenát vykazoval vysokou aktivitu proti původce žaludečních vředů, H. Pylori, výzkum pokračuje. Pravděpodobně hlavního benefitu celého poolu biologicky aktivních složek v homogenátu čerstvého chmele může být dosaženo při výrobě potravinových doplňků. Některé z nich jsou již na tuzemském trhu.Pivovarský kalendář 2016. VÚPS, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.

  • Název v anglickém jazyce

    Pascalized homogenate of the green hops as an alternative method of post-harvest processing

  • Popis výsledku anglicky

    Specialist article. A three-year test of pressured green hops homogenates clearly showed differences in the composition of homogenates and dried hops. Shelf life of homogenates packaged in barrier packaging is comparable with dried hops. The homogenate contains significantly higher amount of oxidizable and thermolabile compounds, beta-acids, hop oils, total polyphenols and xanthohumol. Applications of homogenates in the late stages of hopping brings increased content of prenylflavonoids in beer. Promising applications can be dry hopping. The homogenate showed high activity against the agent of gastric ulcers, H. Pylori, research continues. Probably the main benefit of the entire pool of biologically active components in the homogenate of fresh hops can be achieved in the production of food supplements. Some of them are already on the domestic market. Brewing calendar 2016. RIBM, Praha, 2015, pp. 119-126, ISBN 978-80-86576-68-X.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů