Stanovení obsahu fluoru ve vedlejších pivovarsko-sladařských produktech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000019" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000019 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení obsahu fluoru ve vedlejších pivovarsko-sladařských produktech
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem metodiky je rutinní, reprodukovatelný postup pro stanovení obsahu fluoru v pivovarsko-sladařských produktech jako je mláto, sladový květ a kvasnice pomocí metody plynové chromatografie, který bude reflektovat pro tyto komodity stanovený legislativní limit 150 mg/kg.
Název v anglickém jazyce
Determination of fluorine in malting and brewing by-products using GC-MS
Popis výsledku anglicky
The aim of the methodology i a routine and reproducible assay for determination og fluorine content in brewery and malting by-products, such as spent grains, malt sprouts and yeast using gass gromatography. This method reflects on legislative limit of fluorine in these matrixes, which is 150 mg/kg.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
VÚPS/2016/005-FL
Číslo předpisu
4/2016
Technické parametry
Smlouva o užívání výsledku: Mendelova Univerzita v Brně, IČ 62156489, smlouva uzavřena 26.1. 2016
Ekonomické parametry
Ekonomické aspekty nelze jednoznačně vyčíslit. Metodiku využije uživatel výsledku zejména pro výuku, a dále společně s poskytovatelem metodiky pro monitoring obsahu fluoru v krmivech pocházejících z pivovarských surovin v ČR.
Označení certifikačního orgánu
Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin,Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů