Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Czech style of brewing – keeping tradition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000089" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000089 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Czech style of brewing – keeping tradition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster on the world scientific conference "Malting and Brewing Symposium ‘12th Trends in Brewing'" A number of chemical and sensorial markers of Czech beer differ from those of other lager or Pils-type beers. The majority of Czech beers contain a higher residual fermentable extract. According to our long-term monitoring, the average value of difference in attenuation is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the average value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The average values obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively. The statistical evaluation of chemical profiles of tested beers (cluster analysis, discrimination analysis, etc., readily separated the brands into two groups, Czech lagers from the others. Moreover, study from 2014-2015 proved that Czech beer contains, among others, a significant concentration of B vitamins and some important phytoestrogens.

  • Název v anglickém jazyce

    Czech style of brewing – keeping tradition

  • Popis výsledku anglicky

    Poster on the world scientific conference "Malting and Brewing Symposium ‘12th Trends in Brewing'" A number of chemical and sensorial markers of Czech beer differ from those of other lager or Pils-type beers. The majority of Czech beers contain a higher residual fermentable extract. According to our long-term monitoring, the average value of difference in attenuation is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the average value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The average values obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively. The statistical evaluation of chemical profiles of tested beers (cluster analysis, discrimination analysis, etc., readily separated the brands into two groups, Czech lagers from the others. Moreover, study from 2014-2015 proved that Czech beer contains, among others, a significant concentration of B vitamins and some important phytoestrogens.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů