Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8715 a jeho použití při výrobě piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000034" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000034 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307085.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307085.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8715 a jeho použití při výrobě piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8715 izolovaného ze spontánního kvašení hroznového moštu, který aerobně i anaerobně zpracovává galaktózu, sacharózu, rafinózu a maltózu a aerobně zpracovává laktát, a který vytváří elipsoidní až kulové buňky s rozměry 6 až 8 μm x 4 až 6 μm, které nevytváří mycelium. Vynález se dále týká výroby piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8715.

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast strain of Saccharomyces cerevisiae CCM 8715 and its use in beer production

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to yeast strain of Saccharomyces cerevisiae CCM 8715 isolated from spontaneous fermentation of grape must, which, aerobically and anaerobically, processes galactose, sucrose, raffinose and maltose and aerobically processes lactate and which forms ellipsoid to spherical cells with dimensions of 6 to 8 μm x 4 to 6 μm which do not create mycelium. The invention further relates to beer production wherein the main fermentation of the wort is carried out by yeast strain of Saccharomyces cerevisiae CCM 8715.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    307085

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    22. 11. 2017

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence