Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 a jeho použití při výrobě nízkoalkoholického a nealkoholického piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000078 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11320/23:10476034
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309528.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309528.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 a jeho použití při výrobě nízkoalkoholického a nealkoholického piva
Popis výsledku v původním jazyce
Vynález se týká kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 izolovaného na konci spontánního kvašení hroznového moštu, který aerobně i anaerobně zpracovává glukózu, galaktózu, sacharózu, rafinózu, a aerobně zpracovává sorbózu a glycerol. Nezpracovává maltózu. Vytváří elipsoidní buňky s rozměry 3 μm x 4 až 6 μm, které nevytváří mycelium. Vynález se dále týká výroby nízkoalkoholického a nealkoholického piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181.
Název v anglickém jazyce
Yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 and its use in producing low-alcohol and non-alcohol beer
Popis výsledku anglicky
he invention relates to the yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 isolated at the end of spontaneous fermentation of grape must, which aerobically and anaerobically processes glucose, galactose, sucrose, raffinose, and aerobically processes sorbose and glycerol. It does not process maltose. It produces ellipsoidal cells measuring 3 μm by 4 to 6 μm that do not form mycelium.The invention also relates to producing low-alcohol and non-alcoholic beer, in which the main fermentation of the wort takes place with the yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
309 528
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
8. 2. 2023
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Univerzita Karlova
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence