Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 a jeho použití při výrobě nízkoalkoholického a nealkoholického piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11320/23:10476034

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309528.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309528.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 a jeho použití při výrobě nízkoalkoholického a nealkoholického piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 izolovaného na konci spontánního kvašení hroznového moštu, který aerobně i anaerobně zpracovává glukózu, galaktózu, sacharózu, rafinózu, a aerobně zpracovává sorbózu a glycerol. Nezpracovává maltózu. Vytváří elipsoidní buňky s rozměry 3 μm x 4 až 6 μm, které nevytváří mycelium. Vynález se dále týká výroby nízkoalkoholického a nealkoholického piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 9181.

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 and its use in producing low-alcohol and non-alcohol beer

  • Popis výsledku anglicky

    he invention relates to the yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181 isolated at the end of spontaneous fermentation of grape must, which aerobically and anaerobically processes glucose, galactose, sucrose, raffinose, and aerobically processes sorbose and glycerol. It does not process maltose. It produces ellipsoidal cells measuring 3 μm by 4 to 6 μm that do not form mycelium.The invention also relates to producing low-alcohol and non-alcoholic beer, in which the main fermentation of the wort takes place with the yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 9181.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    309 528

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    8. 2. 2023

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Univerzita Karlova

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence