Kmen kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000077" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000077 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309607.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309607.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kmen kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva
Popis výsledku v původním jazyce
Vynález se týká kmene kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 izolovaného na začátku spontánního kvašení hroznového moštu, který aerobně i anaerobně zpracovává galaktózu, sacharózu, arabinózu, celiobiózu, rafinózu, xylózu, kyselinu mléčnou, glycerol a sorbitol. Nezpracovává maltózu. Vytváří ovoidní, elipsoidní nebo cylindrické buňky s rozměry 3 μm x 4 až 6 μm, které mohou vytvářet pseudomycelium. Vynález se dále týká výroby nealkoholického piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180.
Název v anglickém jazyce
Yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180 and its use in producing non-alcoholic beer
Popis výsledku anglicky
The invention relates to the yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180 isolated at the beginning of the spontaneous fermentation of grape must, which aerobically and anaerobically processes galactose, sucrose, arabinose, celiobiosis, raffinose, xylose, lactic acid, glycerol and sorbitol. Does not process maltose. It produces ovoid, ellipsoid or cylindrical 3 μm by 4 to 6 μm cells that can form pseudomycelium. The invention also relates to producing non-alcoholic beer, in which the main fermentation of the wort takes place with the yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
309 607
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
29. 3. 2023
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence