Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000077" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000077 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309607.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309607.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká kmene kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180 izolovaného na začátku spontánního kvašení hroznového moštu, který aerobně i anaerobně zpracovává galaktózu, sacharózu, arabinózu, celiobiózu, rafinózu, xylózu, kyselinu mléčnou, glycerol a sorbitol. Nezpracovává maltózu. Vytváří ovoidní, elipsoidní nebo cylindrické buňky s rozměry 3 μm x 4 až 6 μm, které mohou vytvářet pseudomycelium. Vynález se dále týká výroby nealkoholického piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Kluyveromyces marxianus CCM 9180.

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180 and its use in producing non-alcoholic beer

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to the yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180 isolated at the beginning of the spontaneous fermentation of grape must, which aerobically and anaerobically processes galactose, sucrose, arabinose, celiobiosis, raffinose, xylose, lactic acid, glycerol and sorbitol. Does not process maltose. It produces ovoid, ellipsoid or cylindrical 3 μm by 4 to 6 μm cells that can form pseudomycelium. The invention also relates to producing non-alcoholic beer, in which the main fermentation of the wort takes place with the yeast strain Kluyveromyces marxianus CCM 9180.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    309 607

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    29. 3. 2023

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence