Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen kvasinek Diutina rugosa CCM 9182 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000076" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000076 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309659.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309659.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen kvasinek Diutina rugosa CCM 9182 a jeho použití při výrobě nealkoholického piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vynález se týká kmene kvasinek Diutina rugosa CCM 9182 v pivovarském provozu jako kontaminující kvasinka, který aerobně zpracovává glukózu, galaktózu, xylózu, manitol, sorbitol, glycerol a kyselinu mléčnou, nezpracovává maltózu a vytváří ovoidní až válcovité buňky s rozměry 2 až 3 μm x 4 až 8 μm. Vynález se dále týká výroby nealkoholického piva, při které hlavní fermentace mladiny probíhá kmenem kvasinek Diutina rugosa CCM 9182.

  • Název v anglickém jazyce

    Yeast strain Diutina rugosa CCM 9182 and its use in producing non-alcoholic beer

  • Popis výsledku anglicky

    The invention relates to the yeast strain Diutina rugosa CCM 9182 in brewing as a contaminating yeast that aerobically processes glucose, galactose, xylose, mannitol, sorbitol, glycerol and lactic acid, does not process maltose and produces ovoid to cylindrical cells with dimensions of 2 to 3 μm x 4 up to 8 μm. The invention also relates to producing non-alcoholic beer, in which the main fermentation of the wort takes place with the yeast strain Diutina rugosa CCM 9182.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    309 659

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    11. 5. 2023

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence