Porůstání odrůd jarního sladovnického ječmene v roce 2016
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000058" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000058 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/18:43913114 RIV/62156489:43310/18:43913114
Výsledek na webu
<a href="http://konference.agrobiologie.cz/2018-01-31/thomson/2018_Kompendium.pdf" target="_blank" >http://konference.agrobiologie.cz/2018-01-31/thomson/2018_Kompendium.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porůstání odrůd jarního sladovnického ječmene v roce 2016
Popis výsledku v původním jazyce
Článek ve sborníku - V rámci studia porůstání bylo v roce 2016 stanoveno číslo poklesu u 18 odrůd jarního sladovnického ječmene. Vzorky zrna odrůd byly odebrány na 19 zkušebních stanovištích. Bylo zjištěno, že úroveň porůstání stanovená metodou čísla poklesu měla výrazně lokální charakter. Mezi odrůdami byly zjištěny výrazné rozdíly. Dvě odrůdy vykázaly nízké průměrné hodnoty (pod 200 s) čísla poklesu. Naopak u osmi odrůd bylo číslo poklesu vždy vyšší než 220 s. In: Kompendium 2018 ke konferenci "Systémy výživy ječmene ve variabilních podmínkách". Spolek pro ječmen a slad. 29.1. - 31.1. 2018, 21 - 23. ISBN 978-80-213-2829-7.
Název v anglickém jazyce
Pre-harvest Sprouting of spring malting barley varieties in 2016.
Popis výsledku anglicky
In 2016, within study of pre-harvest sprouting, Falling Number was determined in18 spring malting barley varieties. Seed samples of varieties were collected in 19 testing localities. It was found out that the level of pre-harvest sprouting detected by the method of Falling Number had a distinct local character. Significant differences were detected between the varieties. Two varieties exhibited low average values (below 200 s) of Falling Number. On the contrary, Falling Number in eight varieties was always higher than 220 s. In: Compendium 2018 to the conference "Barley Nutrition Systems in Variable Conditions". Barley and Malt Association. 29.1. - 31.1. 2018, 21 - 23. ISBN 978-80-213-2829-7 .
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů