Analytical techniques for determinationof mycotoxins in barley, malt and beer: A review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000007" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000007 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216305:26310/19:PU136162
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/56" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/56</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.46" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.46</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analytical techniques for determinationof mycotoxins in barley, malt and beer: A review
Popis výsledku v původním jazyce
The increasing interest in defining the content of mycotoxins is related to the development of methods for theirdetermination. Several methods of determination have been published. This paper describes analytical proceduressuch as (a) sample preparation – sampling and homogenization, (b) extraction and purification – solid phase extraction(SPE), a QuEChERS method (acronymic name from quick, easy, cheap, effective, rugged and safe), solid-liquidextraction (SLE) and immuno affinity extraction (IAE). It also provides a review of, (c) instruments, and other analytical methods such as thin layer chromatography (TLC), enzyme linked immune sorbent assay (ELISA) and liquid chromatography(LC), gas chromatography (GC) with different detectors for determination of mycotoxin in barley, malt andbeer are discussed.
Název v anglickém jazyce
Analytical techniques for determinationof mycotoxins in barley, malt and beer: A review
Popis výsledku anglicky
The increasing interest in defining the content of mycotoxins is related to the development of methods for theirdetermination. Several methods of determination have been published. This paper describes analytical proceduressuch as (a) sample preparation – sampling and homogenization, (b) extraction and purification – solid phase extraction(SPE), a QuEChERS method (acronymic name from quick, easy, cheap, effective, rugged and safe), solid-liquidextraction (SLE) and immuno affinity extraction (IAE). It also provides a review of, (c) instruments, and other analytical methods such as thin layer chromatography (TLC), enzyme linked immune sorbent assay (ELISA) and liquid chromatography(LC), gas chromatography (GC) with different detectors for determination of mycotoxin in barley, malt andbeer are discussed.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNY PRUMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
46-57
Kód UT WoS článku
000467129700001
EID výsledku v databázi Scopus
—