Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace částic podílejících se na nemikrobiologických zákalech piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000023" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Identifikace částic podílejících se na nemikrobiologických zákalech piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zákal piva může být způsoben částicemi různého původu a chemického složení. Pokud se zákal, sedlina, popř. jednotlivé částice vyskytují ve filtrovaném a stabilizovaném pivu, je třeba určit jejich původ. V článku jsou přehledně uvedeny způsoby, jak příslušné zákaly identifikovat, a to pomocí mikroskopického obrazu, barvení částic, enzymové analýzy nebo identifikací prekurzorů zákalu. Součástí studie je obrazová dokumentace různých částic, které mohou být součástí zákalů piva.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of particles involved in non-microbiological haze of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The haze of beer can be caused by particles of various origins and chemical composition. If turbidity, sediment, or. individual particles occur in filtered and stabilized beer, their origin should be determined. In the paper there are presented ways how to identify the haze by microscopic image analysis, particle staining, enzyme analysis or haze identification. Part of the study is a pictorial documentation of various particles that may be part of the beer turbidity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    40-44

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus