Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000082" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000082 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/19:43919290

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití lyofilizačních technik pro konzervaci autochtonních druhů kvasinek při výrobě původních vín

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lyofilizace je široce využívaná technika pro dlouhodobé uchovávání mikrobiálních biuněk. Kombinuje proces mražení a sušení, při kterém vzniká suchý, aktivní, stabilní a snadno rozpustný produkt. Během konzervace lyofilizací jsou mikroorganizmy vystaveny stresu a může docházet ke snížení jejich viability a vitality a změnám jejich technologických vlastností. Ochrana buněk během lyofilizace může být zvýšena použitím vhodných látek tzv. lyoprotektantů, jako jsou polymery, cukry albuminy nebo odtředěné mléko.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of lyophilising techniques for the preservation of autochthobic yeast species in the production of native wines

  • Popis výsledku anglicky

    Lyophilization is a widely used technique for long-term storage of microbial cells. It combines the freezing and drying process, in which a dry, active, stable and easily soluble product is produced. During the preservation of lyophilization, microorganisms are exposed to stress and may reduce their viability and vitality and changes in their technological properties. Cell protection during lyophilization can be increased by the use of appropriate substances called so-called lyoprotectors such as polymers, albumin sugars or diluted milk.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG16P02R017" target="_blank" >DG16P02R017: Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    12-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus