Hodnocení kvality sklizně sladovnického ječmene a požadavky CHZO České pivo
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000151" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000151 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/13:#0000907 RIV/60193697:_____/15:#0001180 RIV/60193697:_____/16:N0000050 RIV/60193697:_____/17:N0000105
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality sklizně sladovnického ječmene a požadavky CHZO České pivo
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška pro studenty AF MENDELU v rámci předmětu Technologie kvasného průmyslu. Studenti byli seznámeni s kvalitou sladovnického ječmene na základě výsledků monitoringu kvality ječmene od pěstitelů a výsledků mikrosladování vzorků ječmene ze sklizně 2018. Dále byly prezentovány výsledky pivovarského a sladařského průmyslu v České republice. Studenti byli seznámeni s požadavky na vstupní suroviny, technologií výroby a kvalitativními parametry piva podle CHZO České pivo.
Název v anglickém jazyce
The evaluation of quality of malting barley crop and requirements of PGI České pivo
Popis výsledku anglicky
Lecture for students of AF MENDELU within the subject Technology of fermentation industry. Students were informed about malting barley quality on the basis of results of the barley quality monitoring from growers and results of micromalting of barley samples from harvest 2018. In addition, results of brewing and malting industries in the Czech Republic were presented. Students learnt about the requirements of the input raw material, production technology and beer quality parameters according to PGI České pivo.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů