Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000154" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000154 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/17:N0000104 RIV/60193697:_____/18:N0000077

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivo – suroviny pro výrobu piva, technologie výroby, význam ve výživě člověka a potravinářském průmyslu, legislativa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ekonomické parametry ovlivňované sladem (varní výtěžek, energetická náročnost, náklady na filtraci). Senzorické a kvalitativní parametry ovlivňované sladem (barva, chuť, vůně, plnost, pěnivost, čirost, senzorická a koloidní stabilita). Chmel (původ a historie, pěstební oblasti, chmelová hlávka, složení chmele, chmelové výrobky). Kvasinky (systematika, spodní a svrchní kvašení, kontaminace). Výroba piva ("sládek dělá mladinu, kvasnice dělají pivo"), dekokční a infuzní rmutování, scezování a vyslazování, chmelovar, chlazení mladiny, kvašení a zrání, balení a transport, chráněné zeměpisné označení "České pivo", pozitivní vliv konzumace alkoholu - prevence vzniku kardiovaskulárních chorob, pozitivní účinky umírněného pití piva, pivo je koktejl nutričně významných a zdravotně prospěšných látek, pivo a zdraví.Přednáška v rámci předmětu: Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich, studijní obor Bezpečnost a kvalita potravin, 1. ročník navazujícího magisterského programu, VFU Brno, 19. 11. 2019.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer-raw materials for beer production, production technology, importance in human diet and food industry, legislation

  • Popis výsledku anglicky

    Economic parameters affected by malt (brewing yield, power consumption, costs on filtration). Senzorial and qualitative parameters affected by malt (color, taste, odor, palatefulness, foaming power, clarity, sensorial and colloidal stability). Hop (origin and history, growing area, hop cone, hop composition, hop products). Yeast (systematics, bottom and top fermentation, contamination). Production of beer ("brewers make wort, yeasts make beer"), decoction and infusion mashing, lautering and sparging, wort boiling, wort cooling, fermentation and maturation, packaging and transport, PGI "Czech beer", the positive effects of alcohol consumption - Prevention of cardiovascular diseases, the positive effects of moderate beer drinking, beer is a cocktail of nutritionally significant and medically beneficial substances, beer and health. Lecture within the course: Hygiene and technologies of beverages, fruit, vegetables, dry fruits, mushrooms and products made from them, field of study Food Safety and Quality, 1st year of continuing master program, VFU Brno, 19/11/2019.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů