Způsob určení přítomnosti chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v neznámém vzorku hlávkového chmele, lisovaného chmele, chmelových pelet nebo piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000032" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000032 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308353.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308353.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob určení přítomnosti chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v neznámém vzorku hlávkového chmele, lisovaného chmele, chmelových pelet nebo piva
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob určení přítomnosti chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v neznámém vzorku hlávkového chmele, lisovaného chmele, chmelových pelet nebo piva, při kterém se vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s hmotnostní detekcí neznámého vzorku hlávkového chmele, lisovaného chmele, chmelových pelet nebo piva stanoví obsah analytu se sumárním vzorcem C27H30O15 s aglykonem tvořeným kaempferolem, který z chromatografické kolony odchází s retenčním časem 9,8 minut a analytu se sumárním vzorcem C30H32O18 s aglykonem tvořeným kempferolem, který z chromatografické kolony odchází s retenčním časem 10,0 minut, a případně i dalších analytů, a na základě jejich hmotnostních poměrů se stanoví, zda daný vzorek obsahuje chmel odrůdy Žatecký poloraný červeňák nebo chmel jiné odrůdy.Podpis licenční smlouvy 03.03.2021.
Název v anglickém jazyce
Method for determining the presence of Žatec half-naked redhead hops in an unknown sample of head hops, pressed hops, hop pellets or beer
Popis výsledku anglicky
Method of determining the presence of Žatec half-naked redhead hops in an unknown sample of head hops, pressed hops, hop pellets or beer, in which the content of an analyte of the general formula C27H30O15 with an aglycone formed by kaempferol leaving the chromatographic column with a retention time of 9.8 minutes and an analyte of the general formula is determined by high-performance liquid chromatography with mass detection of an unknown sample of hops, pressed hops, hop pellets or beer C30H32O18 with campferol aglycone leaving the chromatographic column with a retention time of 10,0 minutes and, where appropriate, other analytes, and their weight ratios to determine whether the sample contains Žatec half-naked red-head hops or hops of another variety.Signing of the license agreement on 03.03.2021.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
308353
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
7. 5. 2020
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence