Cryopreservation: The secret of modern preservation of brewer’s yeasts – minireview
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000008" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/237" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/237</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2021.67.403" target="_blank" >10.18832/kp2021.67.403</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cryopreservation: The secret of modern preservation of brewer’s yeasts – minireview
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the long-term preservation of cells, tissues and organs is to maintain their cellular structures and biological functions for as long as possible. Cryopreservation is a process where biological material is stored and preserved at very low temperatures. However, freezing and thawing processes can cause irreversible cell damage, which is related to formation of ice crystals, osmotic stress, accumulation of reactive forms of oxygen, etc. Therefore the cell viability depends mainly on the freezing rate, the composition of the cryoprotective medium as well as on the thawing rate. Using a suitable cryoprotective medium can increase the viability rate of the yeasts after “revitalization“. Appropriate pre-cultivation before freezing also plays an important role. These facts show that cell freezing and thawing processes must be controlled to avoid cell damage.
Název v anglickém jazyce
Cryopreservation: The secret of modern preservation of brewer’s yeasts – minireview
Popis výsledku anglicky
The aim of the long-term preservation of cells, tissues and organs is to maintain their cellular structures and biological functions for as long as possible. Cryopreservation is a process where biological material is stored and preserved at very low temperatures. However, freezing and thawing processes can cause irreversible cell damage, which is related to formation of ice crystals, osmotic stress, accumulation of reactive forms of oxygen, etc. Therefore the cell viability depends mainly on the freezing rate, the composition of the cryoprotective medium as well as on the thawing rate. Using a suitable cryoprotective medium can increase the viability rate of the yeasts after “revitalization“. Appropriate pre-cultivation before freezing also plays an important role. These facts show that cell freezing and thawing processes must be controlled to avoid cell damage.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
403-408
Kód UT WoS článku
000630184600002
EID výsledku v databázi Scopus
—