Kryoprezervace pivovarských kvasinek - minireview
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000051" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000051 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kryoprezervace pivovarských kvasinek - minireview
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem dlouhodobého uchování buněk je zachování buněčných struktur a biologických funkcí po co nejdelší dobu. Jednou z možností je kryoprezervace, kdy jsou živé buňky konzervovány při velmi nízkých teplotách. Procesy zmrazování a rozmrazování však mohou způsobit nevratné poškození buněk. Míra životaschopnosti kvasinek po "oživení" se zvyšuje přidáním vhodného kryoprotektivního média.
Název v anglickém jazyce
Cryoprezarvation of brewer's yeast - review
Popis výsledku anglicky
The goal of long-term preservation of cells is to preserve cellular structures and biological functions for as long as possible. One option is cryopreservation, where living cells are preserved at very low temperatures. However, freezing and defrosting processes can cause irreversible cell damage. The degree of viability of yeast after "recovery" is increased by the addition of a suitable cryoprotective medium.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
2
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
4-6
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—