Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000034" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000034 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25619161:_____/21:N0000012

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Workshop orientovaný na tradiční regionální nápoje a jejich ukotvení v souvislosti s klimatickými podmínkami a zemědělskou praxí konkrétního období. Program: Postavení nápojů ve společnosti; Regionální odlišnosti pivních druhů v novověké Evropě; Krakovské bílé pivo jako příklad středoevropské středověké pivovarské tradice; Piva z historických odrůd ječmene; Medovina - cesta nejstaršího alkoholického nápoje od prehistorie do dnešních dnů; Role párování vín a pokrmů v české gastronomii; K tradicím pěstování a konzumace vína ve Slezsku v minulosti a jejich současné reminiscence; Dominantní odrůdy révy pěstované na našem území od historie po současnost.

  • Název v anglickém jazyce

    Beverage culture and its specific aspects in relation to the Czech lands

  • Popis výsledku anglicky

    Workshop focused on traditional regional drinks and their anchoring in connection with climatic conditions and agricultural practice of a specific period. Program: The position of beverages in society; Regional differences of beer species in modern Europe; Krakow white beer as an example of the Central European medieval brewing tradition; Beers of historical barley varieties; Mead - the journey of the oldest alcoholic beverage from prehistory to the present day; The role of wine and food pairing in Czech gastronomy; On the traditions of vine growing and wine consumption in Silesia in the past and their current reminiscences; Dominant vine varieties grown in our territory from history to the present.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50701 - Cultural and economic geography

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Želiv

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    38

  • Počet zahraničních účastníků

    1

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    EUR - Evropská akce