Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000034" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000034 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25619161:_____/21:N0000012
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nápojová kultura a její specifické aspekty ve vztahu k českým zemím
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop orientovaný na tradiční regionální nápoje a jejich ukotvení v souvislosti s klimatickými podmínkami a zemědělskou praxí konkrétního období. Program: Postavení nápojů ve společnosti; Regionální odlišnosti pivních druhů v novověké Evropě; Krakovské bílé pivo jako příklad středoevropské středověké pivovarské tradice; Piva z historických odrůd ječmene; Medovina - cesta nejstaršího alkoholického nápoje od prehistorie do dnešních dnů; Role párování vín a pokrmů v české gastronomii; K tradicím pěstování a konzumace vína ve Slezsku v minulosti a jejich současné reminiscence; Dominantní odrůdy révy pěstované na našem území od historie po současnost.
Název v anglickém jazyce
Beverage culture and its specific aspects in relation to the Czech lands
Popis výsledku anglicky
Workshop focused on traditional regional drinks and their anchoring in connection with climatic conditions and agricultural practice of a specific period. Program: The position of beverages in society; Regional differences of beer species in modern Europe; Krakow white beer as an example of the Central European medieval brewing tradition; Beers of historical barley varieties; Mead - the journey of the oldest alcoholic beverage from prehistory to the present day; The role of wine and food pairing in Czech gastronomy; On the traditions of vine growing and wine consumption in Silesia in the past and their current reminiscences; Dominant vine varieties grown in our territory from history to the present.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50701 - Cultural and economic geography
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Želiv
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
38
Počet zahraničních účastníků
1
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce