Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene, sklizeň 2020

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000035" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000035 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene, sklizeň 2020

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Videokonference (Workshop) pro sladařské odborníky, udržovatele (maintainers) a zástupce (agents) majitelů odrůd ječmene. Psota, V. předložil informace o výsledcích technologických zkoušek odrůd sladovnického ječmene zkoušených v rámci registračního řízení. Postupně byla diskutována kvalita 57 odrůd jarního ječmene a 6 odrůd ozimého ječmene zkoušených v rámci registračního řízení. V roce 2020 ukončilo registrační řízení 15 odrůd z toho 3 splnily požadavky na odrůdy pro výrobu piva s CHZO „České pivo“. Přítomní zástupci výrobců sladu doporučili, aby do Seznamu doporučených odrůd jarního ječmene byly zařazeny odrůdy: Malz, Bojos, Laudis 550, Overture, Francin, KWS Irina, KWS Amadora, Manta, Spitfire, LG Ester a LG Tosca.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of malting barley varieties, harvest 2020

  • Popis výsledku anglicky

    Videoconference (Workshop) for malting experts, maintainers and agents of barley variety owners. Psota, V. submitted information on the results of technological tests of malting barley varieties tested within the registration procedure. The quality of 57 varieties of spring barley and 6 varieties of winter barley tested within the registration procedure was discussed. In 2020, the registration procedure was completed by 15 varieties, three of them met the requirements for the varieties for the production of beer with the PGI "České pivo". The present representatives of malt producers recommended the inclusion of the following varieties in the List of the recommended spring barley varieties: Malz, Bojos, Laudis 550, Overture, Francin, KWS Irina, KWS Amadora, Manta, Spitfire, LG Ester a LG Tosca.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Brno

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    25

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce