Hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene, sklizeň 2022
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F23%3AN0000033" target="_blank" >RIV/60193697:_____/23:N0000033 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene, sklizeň 2022
Popis výsledku v původním jazyce
Hybridní workshop pro sladařské odborníky, udržovatele (maintainers) a zástupce (agents) majitelů odrůd ječmene. Psota, V. předložil informace o výsledcích technologických zkoušek odrůd sladovnického ječmene zkoušených v rámci registračního řízení. Postupně byla diskutována kvalita 48 odrůd jarního ječmene a 5 odrůd ozimého ječmene zkoušených v rámci registračního řízení. Po sklizni v roce 2022 ukončilo registrační řízení 7 odrůd z toho 1 splnila požadavky na odrůdy pro výrobu piva s CHZO „České pivo“. Přítomní zástupci výrobců sladu doporučili, aby do Seznamu doporučených odrůd jarního ječmene byly zařazeny odrůdy: Bojos, Laudis 550, Overture, Francin, KWS Irina, KWS Amadora, Manta, Spitfire, LG Ester, LG Tosca, LG Slovan, LG Stamgast, LG Belcanto, Amidala, LG Sedlak, LG Flamenco, SY Solar, Schiwago.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of malting barley varieties, harvest 2022
Popis výsledku anglicky
Hybrid workshop for malting experts, maintainers and agents of barley variety owners. Psota, V. submitted information on the results of technological tests of malting barley varieties tested within the registration procedure. The quality of 48 varieties of spring barley and 5 varieties of winter barley tested within the registration procedure was discussed. After the harvest 2022, the registration procedure was completed by 7 varieties, three of them met the requirements for the varieties for the production of beer with the PGI "České pivo". The present representatives of malt producers recommended the inclusion of the following varieties in the List of the recommended spring barley varieties: Bojos, Laudis 550, Overture, Francin, KWS Irina, KWS Amadora, Manta, Spitfire, LG Ester, LG Tosca, LG Slovan, LG Stamgast, LG Belcanto, Amidala, LG Sedlak, LG Flamenco, SY Solar, Schiwago.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Brno
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
26
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce