Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000040" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tritordeum, kříženec pšenice a ječmene má v současné době potenciál především jako surogát při výrobě piva. Slad z tohoto křížence měl: vysokou enzymovou aktivitu, friabiltu (degradaci buněčných stěn) blížící se sladu z ječmene, obsah beta-glukanů a pentozanů ve sladině se blíží pšeničnému sladu, obsah FAN byl nízký, podobný pšeničnému sladu, obsah extraktu byl srovnatelný s ječmenem, úroveň prokvašení podobnou pšeničnému sladu, sladiny s výrazným zákalem. Přednáška Psota, V.: Sladovnická kvalita k suchu tolerantního Tritordea, křížence pšenice a ječmene 40. Pivovarsko-sladařský seminář 21. - 22. 10. 2021, Ostrava - Vítkovice.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting quality of drought tolerant Tritordeum, a hybrid of wheat and barley

  • Popis výsledku anglicky

    Tritordeum, a hybrid of wheat and barley, currently has potential primarily as a surrogate in beer production. The malt from this hybrid had: high enzyme activity, friability (cell wall degradation) similar to that of barley malt, content of beta-glucans and pentosans in wort similar to that of wheat malt, FAN content was low, similar to wheat malt, extract content was comparable to barley , level of fermentation similar to wheat malt, wort with significant turbidity. Lecture Psota, V.: Malting quality of drought tolerant Tritordeum, a hybrid of wheat and barley. 40. Brewing and malting seminar 21-22 October 2021, Ostrava - Vítkovice.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů