Použití pšenice jako náhražky sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000122" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000122 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití pšenice jako náhražky sladu
Popis výsledku v původním jazyce
V článku je popsána stručná charakteristika pšenice, jako kulturní plodiny. Je zde uvedeno použití pšeničných sladů v pivovarství a jejich srovnání se slady ječnými. Dále je zde nastíněno použití nesladované pšenice a její vliv na výsledný charakter mladiny a piva.
Název v anglickém jazyce
Use of wheat as a malt adjunct
Popis výsledku anglicky
The article describes brief characteristics of wheat as a crop. The use of wheat malts in brewing and their comparison with barley malts is mentioned. There is also outlined the use of unmalted wheat and its effect on the final character of malted wort and beer.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ
ISSN
2571-3868
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
26-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—