Einkorn wheat malting quality
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001092" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001092 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/10-11/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2015/10-11/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Einkorn wheat malting quality
Popis výsledku v původním jazyce
Standard malting technology was adapted for malting of einkorn wheat. The aim was to find the optimal variant of malting while maintaining traits decisive for high quality of malt made from einkorn wheat. Basic characters of wheat grain were assessed and the sample was malted. Three different malting times (120, 144, and 168 hours) and three degrees of steeping (43, 45, and 47%) were applied. Besides basic traits decisive for einkorn wheat malt quality, a number of special parameters were also studied. Wheat samples were evaluated with the method used for the evaluation of malting barley. In some quality parameters, einkorn wheat achieved comparable results as malting barley.
Název v anglickém jazyce
Einkorn wheat malting quality
Popis výsledku anglicky
Standard malting technology was adapted for malting of einkorn wheat. The aim was to find the optimal variant of malting while maintaining traits decisive for high quality of malt made from einkorn wheat. Basic characters of wheat grain were assessed and the sample was malted. Three different malting times (120, 144, and 168 hours) and three degrees of steeping (43, 45, and 47%) were applied. Besides basic traits decisive for einkorn wheat malt quality, a number of special parameters were also studied. Wheat samples were evaluated with the method used for the evaluation of malting barley. In some quality parameters, einkorn wheat achieved comparable results as malting barley.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
10-11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
320-325
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—