Vliv skladování na jakost pšenice a ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F00%3A4_2_39" target="_blank" >RIV/46904841:_____/00:4_2_39 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv skladování na jakost pšenice a ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Na jakost skladovaného obilí měly vliv i doba a způsob skladování. U pšenice se projevil hlavně vliv doby skladování, u ječmene i způsob uložení. Byly prokázány rozdílné tendence ve vývoji hodnot jednotlivých znaků kvality. Poskytnutí informací k vývojijednotlivých jakostních znaků pšenice a ječmene v procesu skladování. Potvrzena vyšší užitečnost aktivní ventilace pro komoditu sladovnický ječmen (potvrzení příznivého vlivu na ukazatele související s úrovní životnosti semen). Stanovena vyšší stabilitajakosti v procesu skladování u jakostnějších odrůd potravinářské pšenice. Byly zjištěny nové poznatky k vývoji jakostních znaků jednotlivých odrůd zkoumaných obilovin v procesu dlouhodobého skladování s dopady pro výběr odrůd k dlouhodobému skladování. Byly zjištěny nové poznatky k regulaci skladovacího procesu v souvislosti se způsobem uložení jednotlivých komodit.
Název v anglickém jazyce
Research report on this project, 37 pp. of the text and 148 pp. of enclosures. Available at the Library of the Agricultural Research Institute Kroměříž, Ltd.
Popis výsledku anglicky
Quality of stored grain was influenced by a period and method of storage. Wheat was affected mainly by a period of storage, barley by a method of storage too. Different tendencies in development of values of individual quality traits. Providing information on individual quality traits of wheat and barley during the storage. Suitability of active ventilation for malting barley was confirmed (favourable effects on parameters associated with a level of seed viability. Higher stability of the quality duringthe storage was assessed in better-quality bread wheat varieties. New findings on development of quality traits of varieties of examined cereals during the long-term storage with impacts on the selection of varieties for long-term storage. New findingson management of a storage process in relation to individual commodities were asessed.
Klasifikace
Druh
V<sub>x</sub> - Nezařazeno - Výzkumná zpráva obsahující utajované informace (takový výsledek lze do RIV vložit pouze v případě, že zpráva obsahuje utajované informace a pole R12 = U), nebo souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
37
Místo vydání
Kroměříž
Název nakladatele resp. objednatele
Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o.
Verze
—