Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. At the beginning of the storage, the malting barley was treated by controlled ventilation. The analysis shows that the long-term storage does notresult in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy.

  • Název v anglickém jazyce

    Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters

  • Popis výsledku anglicky

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. At the beginning of the storage, the malting barley was treated by controlled ventilation. The analysis shows that the long-term storage does notresult in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa a potraviny pre tretie tisícročie

  • ISBN

    80-7137-847-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    197-199

  • Název nakladatele

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    4. 4. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku