Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters
Popis výsledku v původním jazyce
Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. At the beginning of the storage, the malting barley was treated by controlled ventilation. The analysis shows that the long-term storage does notresult in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy.
Název v anglickém jazyce
Long-term storage of cereals and its influence on malting barley grain germination parameters
Popis výsledku anglicky
Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. At the beginning of the storage, the malting barley was treated by controlled ventilation. The analysis shows that the long-term storage does notresult in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa a potraviny pre tretie tisícročie
ISBN
80-7137-847-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
197-199
Název nakladatele
Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
4. 4. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—