Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700010" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700010 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for storage. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage by variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, by variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, by varietKrona 97.2% and 94.3 %, and by variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.

  • Název v anglickém jazyce

    The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley

  • Popis výsledku anglicky

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for storage. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage by variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, by variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, by varietKrona 97.2% and 94.3 %, and by variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Problems of agricultural engineering towards the third millennium: technology - environment - a human being

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    237-242

  • Název nakladatele

    Akademia rolniczej Szczecin

  • Místo vydání

    Szczecin

  • Místo konání akce

    Miedzyzdroje

  • Datum konání akce

    30. 5. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku