The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A22700010" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:22700010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley
Popis výsledku v původním jazyce
Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for storage. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage by variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, by variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, by varietKrona 97.2% and 94.3 %, and by variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.
Název v anglickém jazyce
The methods of long-term storage of cereals and the influence on quality of malting barley
Popis výsledku anglicky
Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for storage. Changes in the samples of long-term stored malting barley of the varieties Akcent, Kompakt,Krona, Olbram and Rubin were monitored in regular intervals for two years using the germination parameters. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage by variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, by variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, by varietKrona 97.2% and 94.3 %, and by variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Problems of agricultural engineering towards the third millennium: technology - environment - a human being
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
237-242
Název nakladatele
Akademia rolniczej Szczecin
Místo vydání
Szczecin
Místo konání akce
Miedzyzdroje
Datum konání akce
30. 5. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—