Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Long-term storage of malting barley and its effect on grain quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A22701003" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:22701003 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/00:#0000028

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Long-term storage of malting barley and its effect on grain quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage in variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, in variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, in variety Krona 97.2 %and 94.3 %, and in variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Long-term storage of malting barley and its effect on grain quality

  • Popis výsledku anglicky

    Long-term storage of high quality lots of malting barley for gradual consumption is one of the possibilities how to ensure the uniform grain quality for malting. The analysis shows that the long-term storage does not result in a marked decrease of the malting barley grain quality in terms of the observed parameters; on the contrary, in some parameters the initial values were improved. The quality development during the storage can be assumed on the basis of the regression equations and initial grain quality. The significant parameter of malting barley quality was germination energy. It reached following values for the beginning and for the end of storage in variety Akcent 99.2 % and 94.0 %, in variety Kompakt 98.2 % and 99.8 %, in variety Krona 97.2 %and 94.3 %, and in variety Olbram 97.7 % and 94.3 %.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006067" target="_blank" >EP0960006067: Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae Et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus