Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000049 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přehledový článek sumarizuje naše předchozí patentované a publikované výsledky v mezinárodním časopise. Článek je určen pro českou odbornou veřejnost, zejména pro sládky a manažery kvality v pivovarech a představuje novou objektivní metodu stanovení staré chuti piva, která je založena na principu reflektometrického měření intenzity barevného produktu mezi činidlem a hydroxymethylfurfuralem, který je prokázáným indikátorem stárnutí piva. Pivovar si může pomocí této metody jednoduše kontrolovat kvalitu svého piva ve skladech, v tržní síti nebo kdekoli na cestě mezi pivovarem a zákazníkem. Metoda je levná, rychlá, snadno použitelná, mobilní a co je důležité, je objektivní. Kvasný, 1, 2021, 2-4.

  • Název v anglickém jazyce

    Objective reflectometric method for determination of stále flavor of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The review article summarizes our previous patented and published results in an international journal. The article is intended for the Czech professional public, especially for brewers and quality managers in breweries and presents a new objective method for determining the stale taste of beer. The principle of the method is reflectometric measurement of color product intensity between reagent and hydroxymethylfurfural, which is a proven indicator of beer aging. Using this method, the brewery can easily check the quality of its beer in warehouses, in the market network or anywhere on the way between the brewery and the customer. The method is cheap, fast, easy to use, mobile and, importantly, objective. Kvasný, 1, 2021, 2-4.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů