Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000049 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Objektivní reflektometrická metoda stanovení staré chuti piva
Popis výsledku v původním jazyce
Přehledový článek sumarizuje naše předchozí patentované a publikované výsledky v mezinárodním časopise. Článek je určen pro českou odbornou veřejnost, zejména pro sládky a manažery kvality v pivovarech a představuje novou objektivní metodu stanovení staré chuti piva, která je založena na principu reflektometrického měření intenzity barevného produktu mezi činidlem a hydroxymethylfurfuralem, který je prokázáným indikátorem stárnutí piva. Pivovar si může pomocí této metody jednoduše kontrolovat kvalitu svého piva ve skladech, v tržní síti nebo kdekoli na cestě mezi pivovarem a zákazníkem. Metoda je levná, rychlá, snadno použitelná, mobilní a co je důležité, je objektivní. Kvasný, 1, 2021, 2-4.
Název v anglickém jazyce
Objective reflectometric method for determination of stále flavor of beer
Popis výsledku anglicky
The review article summarizes our previous patented and published results in an international journal. The article is intended for the Czech professional public, especially for brewers and quality managers in breweries and presents a new objective method for determining the stale taste of beer. The principle of the method is reflectometric measurement of color product intensity between reagent and hydroxymethylfurfural, which is a proven indicator of beer aging. Using this method, the brewery can easily check the quality of its beer in warehouses, in the market network or anywhere on the way between the brewery and the customer. The method is cheap, fast, easy to use, mobile and, importantly, objective. Kvasný, 1, 2021, 2-4.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů