Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Saaz Special - another hop variety recommended for Czech beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000073" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000073 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Saaz Special - another hop variety recommended for Czech beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Article in Czech Hops 2021 (published by the Ministry of Agriculture of the Czech Republic, Prague 2021, pp. 58-63. ISBN 978-80-7434-620-0). The article describes the genetic and chemotaxonomic characteristics of the Saaz Special hop variety and presents the results of three-year brewing tests with hot and cold hops. The results showed that the fine aromatic hop Saaz Special from the chemotaxonomic point of view meets the requirements of the PGI „České pivo“ for markers of bitter substances and essential oils. The sensory profile of beers hoped with this hops is comparable to the traditional Žatec semi-early redbine hops, and therefore the Saaz Special variety was recommended by the Research Institute of Brewing and Malting for Czech beer production and subsequently included in the register of recommended varieties kept by the Czech Agriculture and Food Inspection Authority with effect from 2020.

  • Název v anglickém jazyce

    Saaz Special - another hop variety recommended for Czech beer

  • Popis výsledku anglicky

    Article in Czech Hops 2021 (published by the Ministry of Agriculture of the Czech Republic, Prague 2021, pp. 58-63. ISBN 978-80-7434-620-0). The article describes the genetic and chemotaxonomic characteristics of the Saaz Special hop variety and presents the results of three-year brewing tests with hot and cold hops. The results showed that the fine aromatic hop Saaz Special from the chemotaxonomic point of view meets the requirements of the PGI „České pivo“ for markers of bitter substances and essential oils. The sensory profile of beers hoped with this hops is comparable to the traditional Žatec semi-early redbine hops, and therefore the Saaz Special variety was recommended by the Research Institute of Brewing and Malting for Czech beer production and subsequently included in the register of recommended varieties kept by the Czech Agriculture and Food Inspection Authority with effect from 2020.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů