Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The role of acetic acid bacteria in brewing and their detection in operation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000097" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000097 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/download/252/222" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/download/252/222</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2021.67.511" target="_blank" >10.18832/kp2021.67.511</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The role of acetic acid bacteria in brewing and their detection in operation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acetic acid bacteria (AAB) are often considered a threat of the past because today’s equipment allows to perform post-fermentation processes under greatly reduced level of oxygen. This paper deals with the current importance of AAB in brewing. The risk of contamination as well as functional role in spontaneously fermented sour beers is reviewed. The main harmful effect of AAB lies in the direct spoilage of draft beer and formation of biofilms, most often in dispensing systems. On contrary AAB seems to be indispensable in the case of sour beer production. A key issue of AAB in brewing environment is their (early) detection and identification. Therefore, part of this study is devoted to both the latest sophisticated methods and also those of traditional cultivation. which are still prevalent in operating laboratories due to their cost and easy implementation. Finally, the experimental and pictorial material is added as a guide for operations that have less experience with AAB.

  • Název v anglickém jazyce

    The role of acetic acid bacteria in brewing and their detection in operation

  • Popis výsledku anglicky

    Acetic acid bacteria (AAB) are often considered a threat of the past because today’s equipment allows to perform post-fermentation processes under greatly reduced level of oxygen. This paper deals with the current importance of AAB in brewing. The risk of contamination as well as functional role in spontaneously fermented sour beers is reviewed. The main harmful effect of AAB lies in the direct spoilage of draft beer and formation of biofilms, most often in dispensing systems. On contrary AAB seems to be indispensable in the case of sour beer production. A key issue of AAB in brewing environment is their (early) detection and identification. Therefore, part of this study is devoted to both the latest sophisticated methods and also those of traditional cultivation. which are still prevalent in operating laboratories due to their cost and easy implementation. Finally, the experimental and pictorial material is added as a guide for operations that have less experience with AAB.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ PRŮMYSL

  • ISSN

    2570-8619

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    511-522

  • Kód UT WoS článku

    000732688500003

  • EID výsledku v databázi Scopus